rss

Pret:100 EURO

Vand tester pentru nitratii din fructe si legume

  • Locatie: Toata tara
  • Telefon: 0747565505
  • URL:
  • Adaugat la: April 28, 2013 3:37 pm

Testerul de nitraţi este un aparat destinat pentru analiza continutului de nitrati din legume, fructe si alte produse alimentare.
Aparatul este portabil si usor de manevrat, are un ecran color cu un meniu în patru limbi, care permite setarea facilă si respectiv citirea cu usurintă a datelor.
Pornirea si oprirea aparatului, respectiv navigarea prin meniu se face folosind cele 5 butoane ordonate intuitiv pe partea din fată, sub ecran.
Testarea propriu-zisă se realizează prin intermediul unei sonde de măsurare, dispusă în partea de jos a aparatului, prin înteparea produsului la o adâncime de aproximativ 1 cm.
Microprocesorul compară datele obtinute în timpul măsurătorii cu cele de pe cipul de memorie instalat – continând informatii despre concentratia maxim admisibilă, apreciază nivelul de pericol si afisează rezultatul obtinut (numeric si sub formă de text) pe ecran.
Produsul vine însotit de un încărcător pentru priză si un manual de utilizare detaliat ( care contine o descriere detaliată a aparatului, a principiului de functionare, a modului de utilizare a aparatului, a tehnicilor de securitate si a celor de întretinere a aparatului, un tabel cu caracteristicile tehnice si unul cu normele maxime admisibile de nitrasi pentru fiecare fruct, legumă sau produs în parte si nu în ultimul rând – certificatul de garantie).
Testerul de nitrati prezentat este un aparat de productie recentă, care foloseste o tehnologie avansată a laboratoarelor rusesti de cercetare, aparatul destinat publicului larg nefiind produs în lume în momentul de fată decât în două tări.
Ce sunt nitratii (NO3) si nitritii (NO2) si de unde apar?
Nitraţii şi nitriţii sunt forme de azot mineral sau natural, cunoscute şi sub denumirea de azotaţi şi azotiţi, care se folosesc ca îngrăşăminte (azot, gunoi de grajd, îngrăşăminte chimice), acestia putând să ajungă în apa freatică şi de aici în corpul omului.
Cine sunt cei mai afectati?
Copiii care consumă cantităţi mari de azot din apă, fructe si legume sunt predispuşi la fenomenul de „înălbăstrire”, având probleme respiratorii din cauza circulaţiei inadecvate a oxigenului prin sânge. Deoarece methemoglobina este incapabilă să fixeze şi să transporte oxigenul de la plămâni către ţesuturi, rezultatul poate duce la anoxie, manifestată prin cianoză, asfixie şi chiar deces.
Femeile însărcinate sunt la fel de expuse methemoglobinemiei induse de nitraţi.


, , , , , , , , , , ,

624 total views, 1 so far today

  

Categories